top of page

Kortreiste opplevelser

I kort gangavstand fra Helldal hyttefelt, ligger et samlingssted som er kjernen av tettstedet Hosanger. Her møtes kunst, kreativitet og gode opplevelser for både unge og gamle. Mjøsvågen landhandleri ligger på kaien, og er et landhandleri som er tuftet på gamle tradisjoner i bygda. Her kan du kjøpe dagligvarer og lokalprodusert mat som kjøtt, ost, syltetøy og gaveartikler. Du kan også nyte fersk bakst og påsmurt mat i kaféen tilknyttet landhandleriet.

Utforsk Osterøy

Osterøy er en stor øy med et variert og dynamisk landskap. Det høyeste fjellet heter Høgafjellet (886 moh). Høgafjellet, Åsheimveten, Tveitafjellet og flere andre fjell legger til rette for mange spennende opplevelser for ivrige turgåere som liker både bratte løyper og utfordrende terreng.

 

Osterøy har i tillegg drøssevis av flotte turstier, blant annet Kossdalssvingaene; en fantastisk tursti med 18 krappe svinger utformet som et slangemønster. Tur- og naturområder ivaretas av mange aktive og engasjerte turlag, som du kan bli en del av som hytteeier i Helldal hyttefelt.

Den Grøne Fabrikken

I tillegg til Mjøsvågen Landhandleri som den største attraksjonen, kan du oppleve det unike, kreative miljøet i Hosanger i form av galleriutstillinger i Den Grøne Fabrikken - en gammel fabrikk som har huset kisteverksted, møbelfabrikk, møbeltapetserer og som nå brukes som arena for kunst og kultur, kurs, verksted, forskjellige arrangementer og konserter.

 

Nye tilskudd til aktører er mikrobryggeri, minitrykkeri som lager stilige t-skjorter, samt en flytende badstue – Flabbelina flytende kunstbadstove, hvor du kan booke plass og nyte varme og kunst samtidig.

Flabellina - kunstbadstu

Flabellina - kunstbadstuen, ligger innerst i Mjøsvågen, like ved Den Grøne Fabrikken. Kombiner varmen fra badstuen med et friskt fjordbad, noe som gjør godt for både kropp og sjel. Flabellina er et omfattende kunstprosjekt i regi av Osterøy Kunstlag. 

 

Ved oppmøte blir du møtt av en bademester, som på forhånd har fyrt opp badstua, vedkommende vil også vise dere rundt. På Den Grøne Fabrikken er det tilgjengelig både dusj og toalett. 

Registrer deg for mer informasjon

Få tilsendt nyheter, priser og salgsprospekt

Spørsmål? Ta kontakt med

Rolf Henning Rød

Daglig leder

Blink Hus Helge Rød

Mobil: 977 59 710

E-post: Rolf.henning.rod@helgerod.no

Få tilsendt salgsprospekt

Meld din interesse og få tilsendt salgsprospekt og nyheter om prosjektet.

bottom of page