top of page

Brygge og badestrand skal skape sommerparadis på Osterøy


Parallelt med utbygging av nytt hyttefelt på Osterøy, har grunneier Arve Mjøs, satt flere planer for infrastrukturen rundt fritidsboligene. Målet er å kunne tilby både båt- og badeplasser til fastboende, hytteeiere og turister.


Destinasjon for sommeridyll

De første hytteeierne har allerede feriert sin første sommer i Helldal hyttefelt, som ligger en times kjøretur fra Bergen sentrum. Hyttefeltet er fortsatt under etablering, og et steinkast unna har det nå kommet opp en flytebrygge i sjøkanten:


Jeg vet ikke hvor stort prosjektet blir til slutt, men brikkene begynner å falle litt på plass nå. Vi har hatt flere ideer, og har nå plassert bryggen på en måte som ikke gjør den til hinder for andre i området. - Arve Mjøs.

Med på laget er utbygger Blink Hus Helge Rød med Rolf Henning Rød i spissen. Sammen ønsker de å tilrettelegge for at det nye hyttefeltet skal få fasilitetene som trengs i sommerhalvåret:


– Hele prosjektet med hyttefelt har vært under planlegging i en 20 års periode. Akkurat nå har vi en reguleringsplan ved sjøen for å lage til båtplasser og tilrettelegge for badeliv. Både fastboende, hytteeiere som vil ha tilgang på sjø og båtplass, og tilreisende er hjertelig velkommen, forteller Arve.


Tas i bruk ved årsskifte

Foreløpig er det kommet elleve båtplasser ved strandkanten, derav er seks av disse reservert. Det er forventet at bryggen tas i bruk etter nyttår når strømmen har kommet på plass. Til våren kommer blir det også tilgang på vannslanger langs flytebryggen.

Selv om det ikke blir noen offisiell åpning, har Arve allerede avtalt en uhøytidelig innvielse av flytebryggen:


Det er planlagt at to bekjente skal ta et bad fra bryggen ved årsskiftet. Vi satser på at det blir en frisk markering - avslutter Arve latterfullt.


Comments


bottom of page